Tisková zpráva: Přestaňte dělat politiku pod falešnou vlajkou 2018-04-12T08:39:02+00:00

Tisková zpráva: Přestaňte dělat politiku pod falešnou vlajkou

(Praha, 12. dubna 2018, www.strananezavislosti.cz) „V médiích sílí snaha o rozdělování sněmovních stran na demokratické a nedemokratické. Dávají prostor zdánlivě spontánnímu aktivismu různých skupin. Ty mnohdy ani netuší, komu v ulicích ve skutečnosti slouží,“ sdělil k aktuálnímu dění František Matějka, předseda strany nezávislosti České republiky. „Pokud by skutečně existovala strana nedemokratická, pak ti, co to tvrdí, mají podat podnět na její zrušení pro rozpor s Ústavou. Jenže nic takového se neděje,“ dodal.

Bylo by naprosto na místě, podat podnět ke zrušení takové strany, která neexistuje v souladu s Ústavou. Žádný takový podnět jsme však od kritiků nezaznamenali. Místo zpytování vlastního svědomí a vyhodnocení toho, co dělají sami špatně, používají zas a znovu nálepkování jiných. „Nemám vůbec žádnou radost z výsledků posledních sněmovních voleb, ale zcela je respektuji jako projev vůle voliče. Je na nás ostatních, abychom příště porazili ty, se kterými nesouhlasíme, a to cestou představení vlastní vize, ne špiněním jiných,“ doplnil člen předsednictva Ondřej Pecák.

„Vzájemné obviňování stran z nedemokratičnosti je falešné a zastírá vážnější nebezpečí, že totiž některé strany a mnozí politikové nerespektují občany a jednoduše omezují možnosti, jak se dá vůle občanů prosadit. Máme s tím bohaté zkušenosti, když jsme např. v posledních volbách veřejně připomněli právo občanů rozhodnout o dalším setrvání, nebo vystoupení z EU a pro mnohé tzv. demokraty to bylo něco naprosto nepředstavitelného a nestravitelného,“ sdělil Richard Hartmann, člen předsednictva.