Tisková zpráva: Odevzdali jsme včas kompletní Výroční finanční zprávu strany za rok 20172018-04-24T22:06:44+00:00

(Praha, 24. dubna 2018, www.strananezavislosti.cz) Strana nezávislosti České republiky odevzdala v řádném termínu Výroční finanční zprávu za rok 2017. Zpráva byla úplná a bez chyb. „Tuto informaci sdělujeme veřejnosti hlavně ze dvou důvodů. Když kritizujeme chyby v systému státní správy a navrhujeme řešení, musíme být sami nad rámec požadavků transparentní. Zadruhé jsme byli v minulosti médii konfrontováni otázkou možné nezákonnosti přijetí velkorysého daru ve výši 10 milionů korun od dárce na volební kampaň do Sněmovny. Sdělujeme tímto veřejnosti, že jsme v souladu se zákonem nakonec podstatnou část daru nad zákonný limit v řádném termínu dárci s poděkováním vrátili,“ uvedl předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka.

„Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí průběžně medializuje stav kontrol. Skoro celá třetina povinných subjektů zprávy nedodala v řádném termínu do konce března 2018. A to ani s tolerovaným zpožděním. Skoro čtvrtina odevzdaných zpráv nebyla kompletní. Bude zajímavé sledovat, jak se státní správa zachová. Výroční finanční zpráva Strany nezávislosti České republiky za rok 2017 je veřejnosti přístupná na našem webu. Lidé mají právo tyto údaje znát,“ doplnil člen předsednictva strany Richard Hartmann.

Tisková zpráva ve formátu PDF ke stažení: