Tisková zpráva: Na neexistujících billboardech chceme ukázat na neexistující nezávislost ČR2018-09-14T08:49:31+00:00

(Praha, 14. srpna 2018, www.strananezavislosti.cz) Na billboardy opatřené českou vlajkou, které stojí nelegálně podél českých silnic už více než rok, vylepila Strana nezávislosti České republiky výzvu směřující k obnovení práva veta pro Českou republiku v EU. „Chceme vrátit České republice právo veta, které měla před uvedením Lisabonské smlouvy v život. Česká republika nemůže být součástí spolku, postaveném na pokřiveném principu rozhodování a hlasování o nás za našimi hranicemi. Ztráta práva veta přinesla všem národním státům v EU řadu problémů, nesvárů, nátlaků a zbytečné nevraživosti. V mnoha oblastech postavila státy i národy v Evropě zase proti sobě,“ uvedl dnes předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka.

Na billboardech je nápis „Vraťte nám právo veta pro Českou republiku v rámci EU! Více informací o referendu k Lisabonské smlouvě na www.strananezavislosti.cz“.

O právních důsledcích svého počínání, stejně jako o detailech požadavku na billboardech bude Strana nezávislosti informovat na tiskové konferenci v pátek 14. září 2018 od 14:00 hodin ve svém sídle na Hradčanském náměstí 11, Praha 1.