Tisková zpráva: Gratulujeme Viktoru Orbánovi a straně Fidesz2018-04-09T13:39:37+00:00

Tisková zpráva: Gratulujeme Viktoru Orbánovi a straně Fidesz

(Praha, 9. dubna 2018, www.strananezavislosti.cz) Viktor Orbán a jeho konzervativní strana Fidesz drtivě zvítězili v řádných parlamentních volbách v Maďarsku. Po spravedlivém obhájení maďarského postoje k migraci a ochraně hranic Schengenského prostoru je to už druhé významné vítězství politiky vládnoucí maďarské strany nad „hodnotami“, které razí současné vedení Evropské unie.

„Překvapen může být jen ten, kdo strká hlavu do písku a místo reálného vývoje v Evropě za poslední roky preferuje virtuální realitu, budovanou v Bruselu,“ komentoval výsledky s jistým zadostiučiněním předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka a dodal: „Je to dobrá zpráva pro Střední Evropu a pro naše spojence ve Visegrádu. Vysoká volební účast, o které si může řada jiných států jen nechat zdát, poskytuje věrný obraz stavu společnosti. Gratulujeme!“